Специализираният апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите

...
Специализираният апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд свали обвиненията от Митьо-Очите


Специализираният апелативен углавен съд прекрати делото против несебърския необут Димитър Желязков-Очите и още 12 души, измежду които и щерка му Станислава, подсъдими за присъединяване в проведена незаконна група и върна случая назад в профилираната прокуратура за ново следствие и проверка, съобщи Нова ТВ, базирайки се на DarikNews. 

Причината е премахване на основни процесуални нарушавания в 180-те страници обвинителен акт. До този процес се стигна, откакто Специализираният углавен съд намери голям брой пороци в обвинителния акт, част от които съгласно отбраната на подсъдимите, са неотстраними.

Има разминавания в сумите, които изнудваните от бандата му са давали, в събитията за присъединението към групата от общинския консултант от Несебър Пейко Янков и прочие

Сега прокуратурата спешно би трябвало да изготви нов обвинителен акт по случая. Митьо Очите беше арестуван в Истанбул през август 2018 година, а през февруари беше екстрадиран у нас.

" След броени дни изтича 8-месечният период и по закон, в случай че до това време не бъде импортиран кадърен обвинителен акт в съда, всички подсъдими с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, би трябвало да бъдат освободени ", коментира пред DarikNews адвокат Захари Кирилов, който е зает със отбраната на двама от подсъдимите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР